ShoE levele

A Roshinak nyitott szívműtétje volt március 18-án a mitrális (kéthegyű) billentyű állapotán javítottak. A vér visszafolyása a szívbe már a legmagasabb szintet érte el, ami miatt Roshi séta közben, vagy főleg lépcsőn felfelé menve, nagyon hamar kifulladt. Ha ezt a problémát nem kezelték volna, akkor hamar szívelégtelenség léphetett volna fel. Ezért a szívsebésszel együtt (Une Sensei a Kokuritsu Byoin okayamai kórházból) a 4-5 órás mielőbbi műtét mellett döntöttek.

A műtét jól sikerült. Már az intenzív osztályon felkelt Roshi, sétálgatott, és érezte, h a szíve nem ver már olyan megerőltető módon, mint korábban. Csupán egy éjjelt töltött az intenzíven, és átvitték egy normál szobába és másnap megkezdték a rehabilitációt.
Mivel semmi komplikáció nem lépett fel és Roshi erősen motivált, egy utolsó vizsgálat lesz kedden, és ha az rendben van, akkor szerdán hazamehet a Sogenjibe.
Vigyáznia kell majd nehéz dolgok emelésével a következő pár hónapban, bár repülhet és folytathatja a tanítási “menetrendjét”.
Köszönet a nemzetközi szangának, hogy imával és zazennel támogatták Roshit ezek alatt a kihívást jelentő napok alatt. Egy percet sem veszteget és már dolgozik a kórházi szobájában.

Kedves Roshi! Kérünk legyél erős hamar és gyere vissza a Sogenjibe gyorsan!!! A legjobbakat kívánjuk mindannyian!!!
Kategória: Egyéb