Roshi levele

2019.március 28.

MINDENKIHEZ A SZANGÁBAN

Kb. 10 nap után visszatértem a Sogenjibe, anélkül, hogy bármi baj történt volna. Ezalatt az idő alatt rengeteg “Gyógyulj meg mielőbb” üzenetet kaptam mindannyiótoktól, tudom hogy aggódtatok, köszönöm a jókívánságaitokat, biztonságosan, mindenféle probléma nélkül visszatértem a Sogenjbe.Általában a szívproblémákat akkor műtik, ha nagyon súlyosak és nem lehet máshogy orvosolni őket, vagy ha másik szerv súlyos állapotát is befolyásolja a szív, vagy olyan helyzetekben, mint a cukorbetegség, vagy egyéb komplikációk miatt. A szívprobléma tehát általában nem olyan dolog, amivel érdemes játszani.
15 éve évente megvizsgálták a szívem, minden rendben volt kb. 3 évvel ezelőttig. Idén kezdtem kifulladni amikor lejtőn, vagy lépcsőn felfelé sétáltam. Nemcsak a tüneteket éreztem, hanem az éves vizsgálat is kimutatta, hogy van egy súlyosbodó probléma, úgy hívják, hogy mitrális elégtelenség. És ez 4/4-es szintű, a legelőrehaladottabb volt nálam. A vér az egyik kamrában egyre inkább visszaszivárgott, mert a billentyű nem zárt teljesen. Ez nem egy szokatlan probléma, az én esetemben más szervet vagy működést nem befolyásolt, a szívnek csak ez a része volt érintett.
Majdnem 79 éves vagyok, jövő évben 80 leszek. Ezért világos volt, hogy most volt a legalkalmasabb ideje az operációnak, amíg fizikálisan jó formában vagyok. Azt mondják, ez további 10 vagy 15 évet fog nekem adni, és én további 20 évet tervezek, h kifejezésre juttassam a motivációmat hogy mindannyiótokat tanítsalak. Ezért csináltuk meg most ezt a műtétet.
Szerencsére az állapotom nagyon jó volt, a több bevont orvos is úgy vélte, hogy több szempontból is ez a legalkalmassabb idő. És most, 10 nappal a műtét után már kijöttem a kórházból, visszatérve ahhoz, hogy mindannyiótokat tanítsalak. Ezt el szerettem volna mondani, és azt, hogy itt vagyok a Sogenjiben telve energiával és jó egészségben.
A szív nem olyan mint a többi szerv, amikor rendbehozzák és újra normálisan működik, akkor még egészségesebb, mint az operáció előtt volt. Az orvosok mondták, h így lesz, és én magam is érzem.Mivel épp most jöttem ki a kórházból rehabilitációt és mindenféle hasznos dolgokat fogok végezni, hogy egészséges maradjak, a szívem pedig erős legyen. Ez lehetővé fogja tenni, h az áprilisi beosztásomat tartani tudjam, beleértve a sesshint 84 emberrel a Hokuozanban.
– Májusban a Tahomában
– Júniusban a Hokuozanban, Dániában és Magyarországon
– Júliusban 10 nap Ausztráliában
– Augusztusban az Indozan Sogenjiben, egy új gyerekotthon megnyitásával együtt
– Szeptemberben a Tahomában
– Októberben a Hokuozanban.
Egyik a másik után utazva ezekre a helyekre. És most már képes vagyok rá. Szintén tervezem, hogy olyan helyekre is ellátogatok, ahol még nem jártam, hogy alaposan összekössem mindannyiunk karmáját.Szóval szerettem volna írni, és mindannyiótoknak megköszönni, a szívem legmélyéről mondani, hogy ne aggódjatok, köszönöm a jókívánságaitokat, amiket kaptam és amik nagyban támogatnak eltökéltségemben. Érzem a szívemből, és most pedig a legjobb módon szeretnék élni, hogy egészségesen tartsam ezt a szívet.

Nagyon köszönöm.
Shodo Harada

Sogenji, Okayama, Japán, 2019. március 28.

onderopzen_logo_vertikalis_rgb_szines_1024
Kategória: Roshi