Hírlevél

Szervezeti változás

Hosszas tevékenység után az operatív vezetés jó részét átadom Páli Petinek.

Innentől kezdve a hóvégi sesshinek szervezését, koordinálását, a nemzetközi sesshinekre való utazás megszervezését, illetve a közösségi tevékenységek jó részét, összejövetelek szervezése, kongatások szervezése, nyilvántartása, helyettesítések felügyelete, a napi gyakorlás fenntartása, stb., ő végzi majd. Minden ilyen ügyben őt keressétek.

Jómagam az operatív munka ebből a részéből hátrébb lépek, s az alapítvány, és a centrum ügyeire helyezem a hangsúlyt, természetesen továbbra is részt véve a napi gyakorlásban, illetve a pécsi, székesfehérvári, vagy más csoporttal való közös gyakorlás fenntartásában is részt veszek, de ahogy írom, az operatív munka jó részét átadom.

Halász “Tokusho” Attila az inkluzív karate oldalt fejleszti, ez szerves része a gyakorlásunknak és az alapítványunk tevékenységének.

Kötetlen beszélgetések - péntek este

Kezdeményezésétekre a péntek esti ülések rövidebbek lesznek fél  órával, azaz 2×25 perces periodus lesz, és utána kötetlen beszélgetés, kérdések, válaszok, teázás, valamint a külsősök számára is nyitott program lesz, azaz jöhetnek, ismerkedhetnek velünk, mi is egymással. Ez egy olyan idő, amikor a napi gyakorlás miatt ritkán találkozók találkozhatnak. Ha valakinek kérdése van, akár olyan, aki először jön és csak erre az alkalomra, akár rendszeres gyakorló, kötetlen, könnyed formában beszélgetünk a felmerülő kérdésekről, a gyakorlásról.

1 hetes elvonulás

A sesshinről hazafelé jövet felvetődött egy egyhetes sesshin tartása, azaz, hogy szervezünk augusztus közepén végén egy 1 hetes szangha sesshint, (hasonlóan a bakonyai sesshinekhez). Ez az első önálló szervezésű 1 hetes sesshin lesz, külső helyszínen. Ennek a szervezését Dalma vállalta, ő a felelőse. Ő néz utána a helyeknek, dátumoknak, és egyeztet Páli Petivel és velem. De a fontos, hogy 1 hetes sesshint csinálunk együtt, önerőből és nem Budapesten, hanem vidéken.

Ezeknek az sesshineknek a helyszíne a későbbiekben a Sosei földön (Nagymaroson) lesz, de augusztusig nem valószínű, hogy alkalmassá válik a hely erre.

Online meditáció

Rövidesen elindul az online meditáció a neten. Ez azt jelenti, hogy mondjuk például vasárnap esténként 18.00 – 18.25-ig, (ez lehet később is, korábban is) aki be szeretne csatlakozni, mindenki ott meditál, ahol van, ahol tud, s ezt az eseményt a facebookon közvetítjük. Ez teljesen nyitott esemény lesz, bárki csatlakozhat. A közvetítés elején elmondjuk, mit hogyan kell csinálni, aztán, mint a zendóban jelezzük a meditáció elejét és a végét a szokásos jelekkel, valamint közben is elhangozhat egy-két mondatos instrukció és a végén pedig egy rövid beszéd. /ebben jelenleg ott tartunk, hogy az eszközök megvannak, egy időpontot kellene kitűznünk, hogy ez mikor legyen.

Javaslatokat kérünk szépen az időpontra.

Kútfúrás május 18-19

A kútfúrás május 18-19-én lesz, kellene legalább 5 ember, aki ott tud lenni.

Földavató

A Földavató előkészületei most ott tartanak, hogy kibéreltük a zendo-sátrat, két lakókocsit a Roshinak és Esannak, terveztem egy gerendaváz-épületet tetővel, de úgy tűnik, ez nem tud most létrejönni. Mindenesetre az információkra még várok ez ügyben.

Az étkezés módjának, mikéntjének az intézése folyamatban.

Földavató találkozó - május 17.

Immár közeleg a földavató, szervezési szempontból jó lenne egy földavató találkozó, aholis átbeszéljük a teeendőket, ki, mit vállal, mikor mi történik, mi a napirend, stb. Ez május 17-én pénteken lenne a 2. ülés után.

Twitter és Instagram oldal

Lépést tartva a korszellemmmel immár van Twitter és Intagram oldalunk is.

Kategória: Hírlevél