Zen

Mi a zen?

A zen egy gyakorlat és eszköz. A zen a tudatunk megváltoztatásának, kiteljesedésünknek az eszköze. A zen gyakorlásával megszabadulunk gondolataink zűrzavarától, a nyugtalanságtól, a folyamatos zsongástól, ami a tudatunkat terheli. A zen egy gyakorlati út, egy módszer, amely túl van minden besoroláson.

A zen és a modern világ

A meditáció hatékonyságát mind a stresszkezelés, mind pedig a betegségek terén már számos tudományos kísérlet bizonyította, igazolta. 
A modern világ felfedezte, hogy a meditáció az egyik leghatékony eszköz arra, hogy a versengő világban képesek legyünk az azonnali kihívásokra a legmegfelelőbb módon és leghatékonyabban reagálni. A meditáció megmutatja, hova kell lemerülnünk ahhoz, hogy döntéseink és válaszaink tiszták és mindenki számára elfogadhatóak legyenek.
A különböző tréningeken, tanfolyamokon tanított stresszoldó gyakorlatok, a tudatos jelenlét gyakorlatok (mint pl. a mindfulness program), szinte egytől-egyig a zen meditáción alapulnak. Épp ezért, miért nem mutatjuk meg inkább a forrást, tisztán, egyszerűen, ami a zen?

Onedropzen

A Onedropzen a zen 2600 éves hagyományának része. 

A Onedropzen nemzetközi szervezet jelenleg 14 országban működik. A szervezet Taigen Shodo Harada japán zen mester inspirációjára jött létre.
A meditáció mellett a Onedropzen szociális tevékenysége Indiában az utcagyerekek, kaszton kívüliek iskoláztatása, Magyarországon az inkluzív karate bevezetése, ahol együtt karatéznak a fogyatékkal élők és az egészségesek, Amerikában egy hospice ház fenntartása.

A zen gyakorlói nem elvonulnak a társadalomtól, hanem tevékenyen részt vesznek benne.

A Onedropzen gyakorlói között vannak üzletemberek, cégvezetők, bankárok, jogászok, pszichológusok, informatikusok, fizikusok, művészek, újságírók, akik többek közt a stressz feloldására, valamint alkotóerejük megújulása végett ma már nélkülözhetetlennek tartják a zen meditációt.

Támogatás

A támogatás és adományozás a Onedropzen Egy Csepp Alapítványának szociális programjainak a támogatására, tevékenységének fenntartására, és a leendő központjának építésére fordítjuk. Minden adományt szívesen fogadunk.

Egy Csepp Alapítvány
10404027 – 00021754 – 00000001
adószám: 18262641 – 1 – 43
onderopzen_logo_vertikalis_rgb_szines_1024_fehér_háttér_új_vörös